Začali sa ďalšie rekonštrukčné práce pri Centrále

12.12.2011 Prešov

Prešov 11. decembra (TASR) - Ďalšia etapa rekonštrukčných prác v Prešove pri priestore okolo fontány pri nákupnom stredisku Centrál na sídlisku II sa už začala. Informovala o tom hovorkyňa prešovského primátora Veronika Kmetóny Gazdová.
Budúci vzhľad námestia si môžu Prešovčania pozrieť na informačnej tabuli pri detskom ihrisku, ktoré v rámci tohto projektu vybudovali.
Stavebné práce vyčíslili do konca roka na 92.000 eur. Cena pre ďalšie etapy úprav ako je spevnené plochy, rekonštrukcia fontány, výstavba pódia, bude podľa hovorkyne známa až po verejnom obstarávaní.
\"Prvou časťou bude vybúranie časti pôvodných betónových plôch po obvode upravovanej plochy a vytvorenie nových plôch pre výsadbu zelene,\" priblížil hlavný architekt Vladimír Ligus. Podľa neho stihnú tento rok realizovať aj podzemné elektrické rozvody pre nové verejné osvetlenie. Osvetlenie, ako aj vydláždenie budúceho námestia by sa malo realizovať až budúci rok.
Realizácia ďalších termínov a prác, teda aj rekonštrukcia fontány, závisí podľa prešovskej hovorkyne od schválenia potrebných finančných prostriedkov Mestským zastupiteľstvom v Prešove.
V meste v týchto dňoch finišuje dlhoočakávaná oprava chodníka na Štefánikovej ulici. \"Odstránili sme veľké bolesti hlavy obyvateľom tejto časti, ľuďom, ktorí tadiaľto chodia,\" komentoval primátor mesta Pavel Hagyari. Pripustil, že sa práce realizovali neskôr, ale stalo sa tak kvôli finančným možnostiam.
 

Vyberte región

mark